Sy dit eget tøj

18 juli 2022 Marie Pedersen

editorial

Er du typen der holder af at shoppe, og med jævne mellemrum købe helt nyt tøj? Gennem de seneste år er der kommet mere fokus på, at såkaldt fast fashion ikke gavner miljøet, og ikke er særlig bæredygtigt. Så hvis du er god til at sy, kan du med fordel prøve kræfter med at sy dit eget tøj. Alternativt kan du begynde at gå mere i genbrugsbutikker, hvis du vil gøre din garderobe mere bæredygtig.

Kreativ med farver og knapper

Der findes mange forskellige typer stof, som du kan bruge, til at udfolde din kreativitet med, og samtidig få unikt tøj ud af det. Du kan finde opskrifter til t-shirts, kjoler og meget mere, hvis bare du søger efter det på nettet. Til at dekorere t-shirts eller tasker, kan du bruge knapper. Knapper er relativt nemme at sy på – også for nybegynderen. Desuden fås knapper i alverdens farver og størrelser, så det burde være muligt at finde knapper, som passer godt til lige netop dit projekt. Knapper kan også bruges til at dekorere indkøbsnet, så de får et frisk farvepust.

Hobby / syning / strik

Tips til at finde genbrugstøj

Måske er du ikke altid lige håbefuld, når du kigger tøjet i genbrugsbutikken igennem. Ofte er det tøj, der i høj grad er havnet i genbrug af en årsag. Men sætter du rigeligt med tid af, og besøger du butikken ofte, er der altså god mulighed for at finde flot tøj. Det er en god idé at tænke over, hvordan du vil bruge de enkelte items, inden du køber 10 forskellige stykker tøj, der hver især er meget flotte, men absolut ikke ser flot ud sammen med resten af dit tøj. Husk også at prøve tøjet på, inden du køber det. Ellers er det, for den habile syerske, muligt at lægge op par bukser op eller sy en kjole ind. 

Flere Nyheder