Sjælen ligger i øjnene – eller i dit firmalogo?

09 juli 2018 Troels Nielsen
Sjælen ligger i øjnene - eller i dit firmalogo?

“Branding, branding, branding” – for en virksomhed er det ligeså vigtigt, som når du siger beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed, når du skal vurdere, hvor attraktiv en bolig er.

Men lad os lige holde os til branding af virkomheder i denne omgang, for det er faktisk et ret stort emne, som der kunne skrives mange gode og lange afhandlinger om.

Derfor får du her en intro til en lille, men vigtig, del af brandingens verden, nemlig dit firmalogo. 

Dit firmalogo skal på kort tid afspejle en masse ting om din virksomhed, så som hvad er jeres værdier, hvem er jeres målgruppe, er I i den høje eller lavere priskategori etc. Det er lidt ligesom en bouillonterning, hvor en masse god smag er kogt sammen til et effektivt koncentrat. 

At skabe sådan et logo er ikke noget du bare sådan lige gør. Det kan kræve mange timers analyse af dine produkter, af jeres målgruppe, af jeres virkomhedskultur og af hvordan I i det hele taget ønsker at jeres kunder, og måske endda hele samfundet, skal opfatte jeres virksomhed. For store virksomheder kan det være en proces, som koster flere millioner kroner, før man er tilfreds og i mål. 

Se bare på en grundliggende ting, som farvevalget til dit logo. Der er uanede muligheder, men farver afspejler i virkeligheden en masse budskaber – nogle farver virker eksempelvis tillidsvækkende, mens andre giver negative associationer. Farver er et studie i sig selv, som du skal have helt styr på, når dit logo skal designes. 

Ofte skal du sikkert have hjælpe af en dygtig grafiker, som kan komme med forslag til udformningen af logoet, og vedkommende kan sikkert også hjælpe dig med at få dit logo over på visitkort og brevpapir.

Allervigtigst er det dog nok, at dit firmalogo fungerer godt på nettet og i onlinereklamer, som eksempelvis AdWords.  

Hvis du vil have et godt tip til en virkeligt dygtig grafiker, så tjek lige dette link (og bid også lige fast i firmanavnet): https://www.damgraphics.dk/firmalogo

Kend din virksomhed, og lav et godt logo.

 

 

Flere Nyheder