Servietter er mere end servietter

09 oktober 2018 Anders Lundtang Hansen
Servietter er mere end servietter

De kan foldes flot til figurer på tallerkenen, de kan være enkle og udelukkende funktionelle.
Man kan gemme dem på skødet eller have dem stoppet ind under et glas eller lagt under noget bestik – servietter kan faktisk meget mere, end du måske lige går og tror.

Servietter er vel egentlig bare et let og behændigt værktøj til at tørre sig om munden eller fjerne uheldige pletter fra en selv eller de nærmeste, når man spiser alene eller er til et middagsselskab.

Men var du klar over, at servietter faktisk har været med til at ændre verdensgangen? 

De har måske ikke ligefrem selv spillet en aktiv rolle, men tænk på, hvor mange forretningsaftaler, idéer til opfindelser eller ærkegenkendelige musiktekster, der er blevet skrevet på en serviet derhjemme eller på en restaurant, fordi de lige var ved hånden, hvor der ikke var andet at skrive på til rådighed.

Flere servietter er på den måde blevet indrammede og blevet en del af verdenskulturen.

Dog får de færreste servietter den ære i deres “eksistens”, da de fleste bare bliver smidt væk efter endt brug, men det gør dem ikke mindre betydningsfulde af den grund.

Servietterne er noget af det første, man lægger mærke til som gæst, når man sætter sig ned ved ens plads til et selskab.

Er de enkle? Spraglede? Har de et tema? Passer de sammen med resten på bordet?
Mange spørgsmål melder sig, som man sætter sig og nulrer servietten mellem fingrene.

Men brugen af servietterne, udover at tørre sig med og de sjældne tilfælde ved verdensomvæltningen, kan også gå udover den gængse brug ved selskaber.

Man kan skrive navne på dem, så man ved, hvor man skal sidde, eller man kan gemme navnet lidt, så man kommer i interaktion med de andre gæster og får hul på isen ved at snakke med dem om, hvilket navn der er på deres serviet.

Måske kan man også gemme små ledetråde og genstande under en serviet som led i en skattejagt.

Flere Nyheder