Lad din tandlæge hjælpe med akutte tandskader

05 januar 2022 Astrid Pedersen

advertorial

Det er vigtigt at gå til tandlæge en til to gange om året hvis du ønsker at forebygge alvorlige tandsygdomme. Med et hel eller halvårligt tandlæge besøg giver du tandlægen mulighed for at spotte forstadier til eksempelvis karies eller parodontose, og hurtigt få sat gang i den forebyggende behandling. Men det er samtidig vigtigt at du straks går til tandlæge hvis du kommer til skade med dine tænder.

Lad din tandlæge rette op på skaderne

Skulle du være så uheldig at have pådraget dig en skade på en eller flere tænder skal du have hurtig hjælp til midlertidig udbedring af denne.

Hvis du for eksempel knækker eller flækker en tand er det vigtigt at du får lappet tanden sammen så der ikke trænger bakterier ind. Det vil nemlig kunne føre til betændelse i tanden og i tandroden – og en sådan infektion vil, foruden at forårsage store smerter, kunne brede sig til gummerne og kæbe knoglen.

image

Derfor bør du opsøge tandlæge vagten hvis du pådrager dig en skade uden for tandlægens normale åbningstid. Og næst kommende hverdag bør du få en akut tid hos din tandlæge så mere permanente foranstaltninger kan blive sat i værk.

Hvis din tand kun er flækket et lille stykke ned vil de sandsynligvis kunne lappes med en plast fyldning. Er store dele knækket af vil tandlægen måske kunne montere en kunstig tandkrone på den tilbageværende stump. Og er tanden flækket fra krone til rod, hvilket desværre ofte ses ved rodbehandlede og derfor særligt skrøbelige tænder, vil din tandlæge kunne fjerne tanden og erstatte såvel rod som krone med et tandimplantat.

Få den bedste tandlægehjælp i Hjørring

E du bosiddende i Hjørring eller omegn finder du din nærmeste tandlæge hos Tandlægerne Brinck Seidelins Gade. Du kan læse mere om din tandlæge i Hjørring, og bestille tid online via hjemmesiden tandbrinck.dk.

Flere Nyheder